Skip to main content
Sitronbakt sei og gresk salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt sei og gresk salat

Sitronbakt sei og gresk salat

med urteris og oregano- og hvitløksolje

Ta et dypdykk i et hav av smaker med vår sitronbakte sei! Mens seien godgjør seg, blander vi en rask gresk salat med tomat, agurk, rødløk og salatost. Fisken og salaten serveres på en seng av luftig persilleris.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Pesce
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

½ g

Oregano, tørket

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 stk

Bladpersille

50 g

Gresk ost

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

2 ss

Olje til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier692 kcal
Energi (kj)2894 kj
Fett29.6 g
Mettet fett7.7 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker5.2 g
Fiber5 g
Protein31.4 g
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag saus
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland olivenolje, oregano, hvitløk, salt og pepper i en liten skål.

Skjær sitron i skiver.

Ovnsbak fisk
3

Tørk fisk med kjøkkenpapir, krydre med salt og plasser i en ildfast form med bakepapir.

Topp fisk med hvitløksolje og sitronskiver. Bak i ovnen i 12-13 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland salat
4

I mellomtiden, finhakk rødløk, tomat og agurk.

Bland rødløk, tomat, agurk, olivenolje, gresk salatost, salt og en klype pepper i en stor skål.

Bland persilleris
5

Finhakk persille.

Vend persille i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.

Server
6

Anrett ris og salat i skåler.

Topp ris med fisk og sitronskiver.