Skip to main content
Sitron- og dillstekt hyse
Sitron- og dillstekt hyse

Sitron- og dillstekt hyse

med reddiksalat og squash

Ukens fisk er hyse, som vi steker sammen med nydelig sitron og dill. Herlig tilbehør er ovnsbakte poteter, pastinakk og løk, og en fargerik salat med squash, reddik og spinat. Vi serverer herlighetene med kremet majones.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Sitron

250 g

Hyse

½ stk

Squash

25 g

Majones

75 g

Reddiker

1 pose

Dill

1 stk

Pastinakk

30 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til grønnsaker

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier597 kcal
Energi (kj)2498 kj
Fett25 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater52.8 g
Sukker12.7 g
Fiber10.1 g
Protein36.7 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.

Skjær pastinakk (uskrelt) i 2 cm biter.

Skjær løk i 1 cm båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

Skjær reddiker i to.

Skjær squash i 1 cm halvmåner.

Skyll spinat.

Finhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og reddiker under omrøring i 3-4 min, eller til lett brunet.

Krydre med en klype salt og pepper.

Overfør til en skål sammen med spinat. Bland sammen rett før servering.

Stek fisk
4

Når potetene har 10 min igjen av steketiden, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Tilsett olivenolje i stekepannen brukt til grønnsaker, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på en side.

Tilsett dillblanding
5

Senk varmen til middels, snu fisk og hell over dillblanding og smør.

Stek i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og er melkehvitt.

Server
6

Anrett poteter, ovnsbakte grønnsaker, reddiksalat og fisk på tallerkener.

Hell dill- og sitronsaus over fisken.

Legg en klatt majones over potetene.