Sesampanert laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampanert laks

Sesampanert laks

med persillemajones og frisk eplesalat

I dag skal vi lage sesampanert laks med søtpotet og en frisk salat! Laksen paneres i sesamfrø og før vi steker den til perfeksjon. Søtpotet med hvitløk passer seg selv i ovnen, mens vi lager en frisk salat med syltet agurk og pære. Alt toppes med en kremet persillemajones.

Tags:
Under 50g karbo
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep
Fisk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Bladpersille

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

½ stk

Eple

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier755 kcal
Energi (kj)3161 kj
Fett48.2 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater44.9 g
Sukker9.2 g
Protein32.1 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Large Frying Pan

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm båter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne. 

Forbered råvarer
2

Skrell lilla gulrot til lange bånd.

Skjær eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk persille. 

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

OBS! På bildet ser du lilla gulrot, men du har fått vanlig gulrot i matkassen.

Panér laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken.

Tørk laks med kjøkkenpapir, og krydre med en stor klype salt.

Press laks ned i sesamfrø og dekk på alle sider bortsett fra på skinnsiden.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland eplesalat
5

Bland salatblanding, gulrot, eple, olivenolje [1 ss | 2 ss], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

Bland persille, majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Server
6

Anrett sesampanert laks, søtpotet og salat på tallerkener.

Krydre laks med en klype pepper, og server persillemajones på siden.