Bao buns er perfekte når du har begynt å gå lei av taco, men fortsatt elsker konseptet med mat i brød! Her serverer vi dem fylt med pankopanerte reker i en rød karriglaze og en sprø kålsalat toppet med peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
6 stk
Bao-boller
25 g
Panko paneringsmel
1 stk
Koriander
25 g
Majones
30 g
Rød karripasta
150 g
Kongereker
75 g
Rødkål
2 stk
Gulrot
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
20 g
Saltede peanøtter
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 dl
Mel til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Vann til glaze
1 ss
Ketchup til glaze
1 ts
Sukker til glaze
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.
Grovhakk tomat.
Halver lime.
Riv gulrot grovt.
Bland rødkål, tomat, gulrot, olivenolje, en stor skvett limesaft, salt og en klype pepper i en stor skål. Sett til side.
Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.
Bland med hvetemel, salt og en klype pepper.
Pisk egg i en liten skål, og bland deretter i skålen med reker. Bruk halvparten av det piskede egget for 2P.
Bland rød karripasta, ketchup, sukker og vann i en stor skål.
Plukk korianderblad.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Tilsett panko i skålen med reker rett før servering, og bland til rekene dekkes.
Stek reker i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.
Tilsett og vend reker i glaze rett før servering.
TIPS: Rekene er matt i midten.
Klipp hull i hver side av pakken med bao-boller. Varm på full effekt i mikrobølgeovnen i 70 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Fyll bao-boller med reker, koriander og en klatt majones.
Server med kålsalat toppet med peanøtter.