Yaki udon er en japansk rett basert på udonnudler, som er noe tykkere enn vanlige nudler. Vår nydelige variant inneholder stekte pulled beans, rødløk og gulrot som får godgjøre seg i en smaksrik saus av asiatisk woksaus, søt chilisaus, soyasaus og hvitvinseddik. Vi vender nudler, pak choi og sesamfrø i sausen til slutt, og serverer med et dryss fersk vårløk og sprø peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Udon nudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Gulrot, Julienne
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
40 g
Søt chilisaus
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Vårløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann [1 dl | 2 dl] i en kopp. Hell av resten og skyll nudlene i kaldt vann.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skiver.
Grovhakk pak choi.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans, rødløk, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett asiatisk woksaus, søt chilisaus, soyasaus, hvitvinseddik, salt [1/2 ts | 1 ts] og nudelvann i stekepannen. La putre i 2 min, til sausen tykner noe.
Vend nudler, pak choi og sesamfrø i sausen.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen virker for tykk.
Anrett nudler i skåler.
Topp med vårløk og peanøtter.