topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask vegetardeig-arrabiata

Rask vegetardeig-arrabiata

med stekte cherrytomater og frisk basilikum

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Deilig krydret pasta, som vil bli elsket av hele familien! Arrabiata betyr «sint» på italiensk, og understreker at retten er ment å være sterk. Vi tilbereder en fyldig saus med vegetardeig, paprika, cherrytomater, hvitløk og chili. Samtidig koker vi pasta, som vi blander med sausen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maten klar!

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Superrask
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Sulfitter
Bygg
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier686 kcal
Energi (kj)2872 kj
Fett20.6 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater86.1 g
Sukker18.6 g
Protein33.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.
 
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ‘al dente’.
 
Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] i en kopp og hell av resten.
 
I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.
 
Finhakk eller press hvitløk.
 
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
 
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 
 
Stek vegetardeig, cherrytomater, paprika og salt [1/2 ts | 1 ts] i 4-5 min, eller til brunet og mykt. 
 
Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak. Stek videre i 1-2 min, eller til velduftende. 
 
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt

Lag saus
3

Tilsett balsamico, soyasaus [1/2 pose, 2P], tomatpuré, pastavann [1,5 dl | 3 dl], smør [1 ss | 2 ss] og sukker [1 ts | 2 ts]. Rør godt. 
 
La putre i 1-2 min, eller til tyknet. 
 
Bland inn rigatoni og krydre med en klype salt og pepper. 
 
TIPS: Tilsett litt mer pastavann om sausen føles for tykk.

Server
4

Anrett pasta i skåler. 
 
Riv basilikum grovt.
 
Strø over finrevet ost og pynt med basilikum.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image