topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask pasta arrabiata

Rask pasta arrabiata

med stekt bacon og finrevet ost

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier688 kcal
Energi (kj)2879 kj
Fett22.4 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater85.8 g
Sukker20.5 g
Protein29.9 g
Natrium392.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt spaghettivann [2 dl | 4 dl], og hell av resten.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles har litt tyggemotstand. 

Stek bacon og grønnsaker
2

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær løk i tynne skiver. 

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, løk, cherrytomater, paprika, Hvitløksflørt, Mamas favoritt og chiliflak i 3-4 min, eller til mykt. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller dropp chiliflak.

Lag saus
3

Tilsett balsamico, sukker [½ ts | 1 ts], tomatpuré, kyllingbuljong og spaghettivann [1 dl | 2 dl]. Rør godt og la putre i 1 min. 

Tilsett spaghetti, og rør godt. 

Smak til med en klype salt og pepper. Rør godt.

TIPS: Tilsett litt mer spaghettivann om sausen føles for tykk.

Server
4

Anrett spaghetti arrabiata i dype tallerkener.

Riv basilikumblader over.

Strø over finrevet ost.