topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask pasta arrabiata

Rask pasta arrabiata

med stekt bacon og finrevet ost

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier656 kcal
Energi (kj)2746 kj
Fett22.1 g
Mettet fett9.3 g
Karbohydrater81.8 g
Sukker18.4 g
Protein29.1 g
Natrium392.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. 

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. 

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Finhakk basilikum.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Tilbered råvarer
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, sjalottløk, cherrytomater og paprika i 3-4 min, til myke.

Tilsett hvitløk, Hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

Lag saus
4

Tilsett balsamico, sukker [½ ts | 1 ts], tomatpuré, kyllingbuljong og pastavann [1 dl | 2 dl] i stekepannen. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett pastavann om sausen ser tykk ut.

Bland sammen
5

Tilsett spaghetti og halvparten av finrevet ost i sausen. Rør godt. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener.

Strø over basilikum og resterende finrevet ost.