Våre matkasserHjelpGavekort
Rask pasta arrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask pasta arrabiata

Rask pasta arrabiata

med stekt bacon og finrevet ost

Arrabiata er betegnelsen på en sterk, italiensk tomatsaus, så i dag blir det en middag med futt i! Denne pastaretten byr på en smaksfest med chili, hvitløk, paprika og bacon. Gled deg til en varmende og kremet pastarett!

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 boks

Tomatpure

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

1 g

Chiliflak

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

4 g

Hvitløksflørt

125 g

Cherrytomater

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier805 kcal
Energi (kj)3366 kj
Fett22.85 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater110.87 g
Sukker17.1 g
Protein35.07 g
Natrium0.6 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. 

Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl], og hell av resten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen.

Forbered råvarer
2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.

Finhakk basilikum.

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Tilbered råvarer
3

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon, sjalottløk, cherrytomater og paprika i 3-4 min, til myke.

Tilsett hvitløk, hvitløksflørt og chiliflak og stek i ytterligere 1-2 min.

TIPS: Chiliflak er sterkt, så tilsett etter smak.

Lag saus
4

Tilsett balsamico og sukker [½ ts | 1 ts] i stekepannen. Rør inn tomatpuré og pastavann [1 dl | 2 dl]. La småkoke i 1-2 min, til tyknet.

Bland sammen
5

Tilsett spaghetti, halvparten av finrevet ost og halvparten av basilikum i sausen. Rør godt. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett pasta arrabiata i dype tallerkener.

Strø over resterende basilikum og finrevet ost.