Når du er fysen på en rask og mettende middag som smaker ordentlig godt, er vår herlige spaghetti Alfredo en reddende engel! Spaghettien blandes i en kremet fløtesaus med ost, sammen med kylling, hvitløk, grønnkål og smør. Gryta serveres med et dryss sprøstekt løk og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
100 g
Grønnkål
1 stk
Hvitløk
4 g
Middelhavsdrøm
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
4 g
Buljong
1 stk
Løk
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til pasta
¼ ts
Salt til pasta
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.
Legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Tilsett kylling, løk og hvitløk i stekepannen. Krydre med salt, Middelhavsdrøm og en stor klype pepper.
Stek i 2-3 min, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Snu av og til.
Tilsett grønnkål, kyllingbuljong, matfløte, salt og pastavann. La småkoke i 4-5 min, til grønnkål mykner.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Bland inn spaghetti, smør, halvparten av finrevet ost, salt og en klype pepper i sausen.
Anrett spaghetti i dype skåler.
Topp med sprøstekt løk og resterende finrevet ost.