150 g
Basmatiris
½ stk
Squash
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
300 g
Strimlet kyllingbryst
½ boks
Tomatpure
½ pakke
Creme fraiche
(InneholderMelk)4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Kruspersille
1 g
Chiliflak
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og senk til lav varme. La simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering: TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Skjær squash i fire deler på langs og deretter i 1 cm tykke terninger. Finhakk løk. Grovhakk tomat.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt*. Stek kyllingstrimler og løk under omrøring i 3-4 min.
Tilsett tomat, squash, creme fraiche [½ pakke, 2P], Mammas favoritt, kyllingbuljong, tomatpuré [½ stk, 2P] og en skvett vann* i stekepannen. Senk til middels varme og la simre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*.
Grovhakk persille.
Anrett ris og kyllingstroganoff i skåler. Pynt med persille og en klype chiliflak. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.