Skip to main content
Rask hakkebiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rask hakkebiff

Rask hakkebiff

med cajunris og frisk limedressing

Gjør deg klar for en hjemmelaget hakkebiffmiddag litt utenom det vanlige. I denne retten er det krydderet som er nøkkelen. Hakkebiffen skal vi gjøre ekstra god ved å tilsette en velutvalgt tex-mex-blanding, og risen piffer vi opp med cajun-krydder. Vi skal også tilføre sødme og friskhet ved å servere syltet rødløk og agurk- og tomatsalat. For den ekstra vågale kan du også krydre med litt sterk chili.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

½ stk

Lime

50 g

Majones

½ stk

Rødløk

½ g

Chiliflak

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

150 g

Langkornet hvit ris

½ pakke

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier963 kcal
Energi (kj)4028 kj
Fett53.7 g
Mettet fett18.4 g
Karbohydrater79.3 g
Sukker17.6 g
Fiber4.5 g
Protein38 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium152.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. Stek Ay Cajun-ba i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.  

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland rødløk, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.

Bland farse
3

Bland kjøttdeig, brødrasp, Tex-Mex, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Stek hakkebiff
4

Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 stk, 4P] på middels høy varme.

Bruk en skje og form hakkebiffer, legg direkte i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (ca. 3 per person). Stek i ca 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Farsen er ganske myk, snu derfor når de har fått skorpe.

TIPS: Bruk to stekepanner for 4P.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, finhakk tomat og agurk.

Bland agurk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og chiliflak [1/2 pakke, 2P] i en skål.

Rett før servering, bland majones og rømme [1/2 pakke, 2P] med syltet rødløk. 

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris, hakkebiff og agurk- og tomatsalat på tallerkener.

Topp med limedressing.