I dag kan vi friste med en rask, enkel og smakfull pasta med calabresesaus, stekt kjøttdeig, cherrytomater og ruccolasalat. Vi steker kjøttdeig og cherrytomater, før vi blander inn calabresepesto, matfløte, revet ost og pasta. Alt toppes med ruccola og valnøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
60 g
Calabresepesto
20 g
Finrevet ost
150 ml
Matfløte
20 g
Ruccola
10 g
Valnøtter
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
½ pose
Basilikum
250 g
Kjøttdeig av storfe
Kok opp en kjele med saltet vann. Kok rigatoni i 11-12 min, eller til ’al dente’. Spar litt pastavann [2 dl | 4 dl] og hell av resten. Drypp en skvett olivenolje over pastaen om ønskelig, slik at den ikke klistrer seg sammen. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Finhakk basilikum [½ pose, 2P]. Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk valnøtter [½ pakke, 2P]. Skyll og tørk ruccola [½ pakke, 2P].
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett hvitløk og cherrytomater og stek i ytterligere 1-2 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Senk til middels varme og tilsett calabresepesto og matfløte [½ pakke, 2P]. Rør godt. La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.
Tilsett pastavann [1,5 dl | 3 dl], finrevet ost og basilikum [½ pakke, 2P]. Rør godt og tilsett pasta. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over valnøtter og ruccola.