Prosciuttosvøpt svinefilet i soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøpt svinefilet i soppsaus

Prosciuttosvøpt svinefilet i soppsaus

med trøffelmos, brokkolini og pinjekjerner

Svinefilet, prosciutto, estragon og trøffelolje - dagens middag kan med rette kalles for en fest! Briljer som en mesterkokk og server prosciuttosurret svinefilet, trøffelpotetmos, brokkolini drysset med sprø pankotopping og pinjekjerner. Retten fullbyrdes med en deilig soppsaus.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svinefilet

200 g

Østershatter

2 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

8 ml

Trøffelolje

50 g

Prosciutto

500 g

Bakepotet

1 pose

Estragon

4 g

Kyllingbuljong

150 g

Brokkolini

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier884 kcal
Energi (kj)3700 kj
Fett46.1 g
Mettet fett17.7 g
Karbohydrater66.1 g
Sukker10 g
Protein54.4 g
Natrium424.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm oven til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell av vannet.

Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.

TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.

Stek kjøtt
2

Rull kjøtt inn prosciutto.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt, med sømsiden ned, i 2 min på hver side, eller til brunet over hele.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile til servering. 

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten. 

Ovnsbak brokkolini
3

Fordel brokkolini på et annet stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt.

Bland panko, pinjekjerner, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en liten skål. Strø over brokkolini.

Bak i ovnen i 8-9 min, eller til møre.

 

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, grovhakk sopp og estragon.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
5

Varm opp pannen brukt til kjøtt (ikke vask den) på middels høy varme. Smelt smør [1 ss | 2 ss].

Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper.

Senk varmen til middels og tilsett hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong og estragon. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Rett før servering, bland trøffelolje sammen med potetmos.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Anrett soppsaus, potetmos og brokkolini i seksjoner på tallerkener.

Legg kjøtt over soppsaus.