Svinefilet, prosciutto, estragon og trøffelolje - dagens middag kan med rette kalles for en fest! Briljer som en mesterkokk og server prosciuttosurret svinefilet, trøffelpotetmos, brokkolini drysset med sprø pankotopping og pinjekjerner. Retten fullbyrdes med en deilig soppsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svinefilet
200 g
Østershatter
2 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
8 ml
Trøffelolje
50 g
Prosciutto
500 g
Bakepotet
1 pose
Estragon
4 g
Kyllingbuljong
150 g
Brokkolini
10 g
Pinjekjerner
(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
3 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
Forvarm oven til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.
Hell av vannet.
Tilsett melk, salt og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for ekstra kremet mos.
Rull kjøtt inn prosciutto.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt, med sømsiden ned, i 2 min på hver side, eller til brunet over hele.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rosa i midten.
Fordel brokkolini på et annet stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt.
Bland panko, pinjekjerner, olivenolje, salt og en klype pepper i en liten skål. Strø over brokkolini.
Bak i ovnen i 8-9 min, eller til møre.
I mellomtiden, grovhakk sopp og estragon.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp pannen brukt til kjøtt (ikke vask den) på middels høy varme. Smelt smør.
Stek sopp i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper.
Senk varmen til middels og tilsett hvitløk. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett matfløte, vann, kyllingbuljong og estragon. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Rett før servering, bland trøffelolje sammen med potetmos.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Anrett soppsaus, potetmos og brokkolini i seksjoner på tallerkener.
Legg kjøtt over soppsaus.