Skip to main content
Thailansk grønn karri-suppe

Thailansk grønn karri-suppe

med ferske udonnudler og chiliolje

Grønn karri finner man ofte i krydderhyllene i det thailandske kjøkkenet. Vi bruker det i en kremet suppe med kokosmelk og sitrongress, som fylles med udonnudler, østershatt og pak choi. Suppen serveres med et dryss sprøstekt løk, fersk koriander og en hjemmelagd hvitløk- og chiliolje for å gi retten et lite kick.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Tilberedning 10 min
Comfort Food
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Grønn karripasta

180 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Sitrongress

1 stk

Koriander

440 g

Udon nudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 g

Chiliflak

½ stk

Sprøstekt løk

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Lime

1 stk

Pak choi

100 g

Østershatter

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olje til chiliolje

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til suppe

Næringsinnhold

Kalorier744 kcal
Energi (kj)3111 kj
Fett40.3 g
Mettet fett18.5 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker6 g
Fiber9.2 g
Protein18.3 g
Natrium7000.3 mg
Potassium266 mg
Calcium57.3 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Halver og grovhakk pak choi.

Riv sopp i 2 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk korianderblad.

Halver lime.

Bland chiliflak, hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek sopp og pak choi
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp og pak choi med salt i 3-4 min, eller til noe myknet.

Tilsett sitrongress
3

I mellomtiden, bank sitrongress med en tresleiv.

Tilsett karripasta og sitrongress i stekepannen.

Stek i 30 sek, til velduftende.

Lag suppe
4

Tilsett soyasaus, kokosmelk og vann.

Senk til lav varme og la småkoke i 8-10 min.

Tilsett nudler
5

Tilsett nudler i stekepannen rett før servering.

La koke i 1-2 min, til gjennomvarme. Separer nudler med en tresleiv.

Tilsett en skvett limesaft og bland godt.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Garner med sprøstekt løk, koriander og chiliolje.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image