
Grønn karri finner man ofte i krydderhyllene i det thailandske kjøkkenet. Vi bruker det i en kremet suppe med kokosmelk og sitrongress, som fylles med udonnudler, østershatt og pak choi. Suppen serveres med et dryss sprøstekt løk, fersk koriander og en hjemmelagd hvitløk- og chiliolje for å gi retten et lite kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Grønn karripasta
180 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Sitrongress
1 stk
Koriander
440 g
Udon nudler
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 g
Chiliflak
½ stk
Sprøstekt løk
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
100 g
Østershatter
½ stk
Hvitløk
2 ss
Olje til chiliolje
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
2.5 dl
Vann til suppe

Halver og grovhakk pak choi.
Riv sopp i 2 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk korianderblad.
Halver lime.
Bland chiliflak, hvitløk, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp og pak choi med salt i 3-4 min, eller til noe myknet.

I mellomtiden, bank sitrongress med en tresleiv.
Tilsett karripasta og sitrongress i stekepannen.
Stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett soyasaus, kokosmelk og vann.
Senk til lav varme og la småkoke i 8-10 min.

Tilsett nudler i stekepannen rett før servering.
La koke i 1-2 min, til gjennomvarme. Separer nudler med en tresleiv.
Tilsett en skvett limesaft og bland godt.

Anrett suppe i skåler.
Garner med sprøstekt løk, koriander og chiliolje.