Skip to main content
Thailandsk kokostorsk inspirert av Gardevoir

Thailandsk kokostorsk inspirert av Gardevoir

med sukkerert-, agurk- og myntesalat

Gardevoir er en kul Pokémon som med sine grønne og hvite farger har inspirert oss til å lage denne smakfulle fiskeretten! Vi ovnsbaker torsk og serverer den med en aromatisk kokossaus med grønn curry, ris med vårløk og en vakkert regnbuefarget myntesalat.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

20 g

Grønn karripasta

90 ml

Kokosmelk

1 stk

Vårløk

½ stk

Agurk

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Mynte

1 stk

Gulrot

150 g

Sukkererter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier592 kcal
Energi (kj)2476 kj
Fett13.7 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater80.9 g
Sukker9.9 g
Fiber6.7 g
Protein32.7 g
Natrium2.3 mg
Potassium178.5 mg
Calcium27.4 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Ovnsbak fisk
2

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Legg over i en ildfast form med bakepapir. Bak i ovnen i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

3

I mellomtiden, skjær ender av sukkererter og halver.

Skrell agurk og gulrot i lange bånd med en potetskreller.

Finhakk mynteblad.

Halver sitrusfrukt.

Bland sukkererter, gulrot, mynte, agurk, en skvett sitrusfruktsaft og salt i en stor skål. Sett til side.

Lag saus
4

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek karripasta i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett kokosmelk. La småkoke i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Skjær vårløk i tynne skiver.

VIKTIG: I denne oppskriften brukes halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Tilsett vårløk
5

Vend vårløk i risen rett før servering.

6

Anrett fisk, salat og ris på tallerkener.

Øs kokossaus over fisk.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image