Skip to main content
Pesto- og geitostspaghetti

Pesto- og geitostspaghetti

med stekt squash og fersk ruccola

4.3
(39)

Oppgrader den klassiske pestopastaen med denne luksusvarianten! Vi piffer opp pestoen med hvitløk, ost og sitrusfrukt, og blander den med spaghetti, stekt løk og squash. Spaghettien serveres med fersk ruccola og et dryss smuldret geitost.

Tags:
Rask
Vegetar
Comfort Food
Allergener:
Nødder
Hvete
Gluten
Melk
Selleri
Sulfitter
cashewøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

1 stk

Citrus

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

20 g

Mandler

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

40 g

Parmigiano Reggiano

(Inneholder: Melk)

40 g

Ruccola

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

100 g

Geitost

(Inneholder: Melk Kan inneholde spor av: Melk)

1 stk

Løk

60 g

Pestosaus, basilikum

(Inneholder: Nødder, Melk, Sulfitter, cashewøtter Kan inneholde spor av: Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til pesto

Næringsinnhold

Kalorier936 kcal
Energi (kj)3915 kj
Fett52.1 g
Mettet fett16.9 g
Karbohydrater78.3 g
Sukker10.1 g
Fiber9.9 g
Protein33.4 g
Kolesterol16.6 mg
Natrium538.6 mg
Potassium106.9 mg
Calcium236 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
2

I mellomtiden, riv squash grovt.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og squash i 5-6 min, eller til myknet og alt vannet fra squashen har fordampet.

Lag pesto
3

Halver sitrusfrukt.

Finhakk mandler.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland pestosaus, mandler, hvitløk, chiliflak, finrevet ost, buljong, salt og sitrusfruktsaft i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Skyll ruccola
4

Skyll ruccola.

Bland spaghetti
5

Senk til middels varme og vend spaghetti, pastavann og pesto i stekepannen.

Vend ruccola i spaghettien før servering.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med smuldret geitost.