Oppgrader den klassiske pestopastaen med denne luksusvarianten! Vi lager vår egen pesto med mandler, ferske urter, hvitløk, ost og sitron, og blander den med spaghetti, stekt løk og squash. Spaghettien serveres med fersk ruccola og et dryss smuldret geitost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ g
Chiliflak
1 stk
Sitron
1 stk
Squash
1 stk
Hvitløk
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
180 g
Spaghetti
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
40 g
Ruccola
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
100 g
Geitost
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
1 stk
Bladpersille
1.5 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til saus
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, riv squash grovt.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk og squash i 5-6 min, eller til myknet og alt vannet fra squashen har fordampet.
Halver sitron.
Finhakk mandler, basilikum og persille.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland urter, mandler, hvitløk, chiliflak, finrevet ost, grønnsaksbuljong, salt, sitronsaft og olivenolje i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skyll ruccola.
Senk til middels varme og vend spaghetti, pastavann og pesto i stekepannen.
Vend ruccola i spaghettien før servering.
Anrett pasta i dype tallerkener.
Topp med smuldret geitost.