Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pesto- og geitostspaghetti

Pesto- og geitostspaghetti

med stekt squash og fersk ruccola

Oppgrader den klassiske pestopastaen med denne luksusvarianten! Vi lager vår egen pesto med mandler, ferske urter, hvitløk, ost og sitron, og blander den med spaghetti, stekt løk og squash. Spaghettien serveres med fersk ruccola og et dryss smuldret geitost.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

1 stk

Sitron

1 stk

Squash

1 stk

Hvitløk

20 g

Mandler

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

40 g

Ruccola

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

100 g

Geitost

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier869 kcal
Energi (kj)3635 kj
Fett45.7 g
Mettet fett15.9 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker9.5 g
Protein31.7 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Kok spaghetti
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek grønnsaker
2

I mellomtiden, riv squash grovt.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk og squash i 5-6 min, eller til myknet og alt vannet fra squashen har fordampet.

Lag pesto
3

Halver sitron.

Finhakk mandler, basilikum og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland urter, mandler, hvitløk, chiliflak, finrevet ost, grønnsaksbuljong, salt, sitronsaft og olivenolje i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Skyll ruccola
4

Skyll ruccola.

Bland spaghetti
5

Senk til middels varme og vend spaghetti, pastavann og pesto i stekepannen.

Vend ruccola i spaghettien før servering.

Server
6

Anrett pasta i dype tallerkener.

Topp med smuldret geitost.