HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekam Og Honningbakte Grønnsaker
topBanner
Svinekam og honningbakte grønnsaker

Svinekam og honningbakte grønnsaker

med poteter og rødvinsaus

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Gulrot

2 stk

Pastinakk

1 stk

Rødløk

12.5 g

Honning

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

1 stk

Hvitløk

60 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

1 g

Tørket timian

60 g

Spinat

1 pose

Bladpersille

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier633 kcal
Energi (kj)2648 kj
Fett11.81 g
Mettet fett5.5 g
Karbohydrater87.18 g
Sukker27.5 g
Protein46.65 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Krydre svinekam med en klype salt*. Stek svinekam i 1-2 min på hver side, eller inntil brunet. Overfør til et stekebrett med bakepapir, og stek øverst i ovnen i 12-13 min. Overfør til et skjærebrett og dekk til med sølvpapir. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.


2

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær poteter i to. Tilsett poteter i kjelen og kok i 10-15 min, eller inntil de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett en klype salt* og eventuelt en klatt smør*. Sett til side med lokk for å holde varmen. 


3

Skjær gulrot (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i fire deler på langs. Skjær rødløk i 2 cm båter. Overfør grønnsaker til et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og tilsett honning [1/2 pakke, 2P]. Krydre med en klype salt* og pepper* og bland sammen. Bak på øverste hylle i ovnen i 15 min, eller inntil møre og lett karamellisert. 


4

Press eller finhakk hvitløk. Tilsett smør* [1 ss | 2 ss], hvitløk, timian, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann* [1/2 dl | 1 dl] og en klype pepper* i stekepannen, og stek i 2-3 min. Tilsett overskytende kjøttsaft fra svinekammen. 


5

Finhakk persille. Ta stekebrettet med grønnsaker ut av ovnen og tilsett spinat. Bland sammen til spinat mykner. 


6

Skjær svinekam i 3 cm skiver. Anrett poteter og kjøtt på tallerkener. Øs med røvinssaus. Servér med ovnsbakte grønnsaker og pynt med persille.