Pannestekt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt laks

Pannestekt laks

med sennepssaus og kokte pestopoteter

Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

400 g

Småpoteter

1 pose

Bladpersille

40 g

Ruccola

½ stk

Sitron

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 stk

Sjalottløk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

3 ss

Melk (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier989 kcal
Energi (kj)4137 kj
Fett72 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater41.5 g
Sukker9.8 g
Protein41.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en kjele. 
 
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter. Kok i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 
 
Hell av vannet og krydre med en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll ruccola. 
 
Finhakk eller press hvitløk. 
 
Finhakk persille. 
 
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 
 
Skjær sjalottløk i tynne skiver. 
 
Bland sjalottløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Lag persillepesto
3

Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en annen liten skål.

Stek laks
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. 

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen. 

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp pannen brukt til laks på middels varme, og smelt smør [1 ss | 2 ss].

Tilsett honning- og sennepdressing, grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og melk [3 ss | 6 ss]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm. 

Rett før servering, bland persillepesto med poteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.

Server
6

Anrett laks og pestopoteter på tallerkener. 

Hell saus over laksen.