Hverdagsgourmet! Vi begynner med å koke poteter og steke laks. Deretter skal vi få frem smakene i en utsøkt saus, velkomponert av sennep, honning og fløte. Potetene blandes til slutt med sjalottløk og ruccola, og toppes med hjemmelaget persillepesto med italiensk ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
400 g
Småpoteter
1 pose
Bladpersille
40 g
Ruccola
½ stk
Sitron
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 stk
Sjalottløk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Hvitløk
¼ ts
Salt (steg 2)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
3 ss
Melk (steg 5)
Bland persille, hvitløk, finrevet ost, en skvett sitronsaft og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en annen liten skål.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken. Ikke vask pannen.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Varm opp pannen brukt til laks på middels varme, og smelt smør [1 ss | 2 ss].
Tilsett honning- og sennepdressing, grønnsaksbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og melk [3 ss | 6 ss]. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm.
Rett før servering, bland persillepesto med poteter. Bland inn sjalottløk og ruccola.
Anrett laks og pestopoteter på tallerkener.
Hell saus over laksen.