Skip to main content
Pankopanert plantebaserte biter

Pankopanert plantebaserte biter

med teriyakisaus og asiatisk slaw

Begi deg ut på en kulinarisk reise til Asia! Her kan vi friste med ingefærpanerte, gyllenstekte plantebaserte kyllingbiter servert på en seng av luftig ingefær- og hvitløksris. En asiatisk kålsalat gir et innslag av grønt, og en klatt mild asiatisk majones gjør retten komplett!

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Comfort Food
Allergener:
Sennep
Egg
Soya
Hvete
Gluten
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

200 g

Veganske strimler

(Inneholder: Soya Kan inneholde spor av: Egg)

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

1 stk

Sitrusfrukt

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Hvete, Gluten)

2 ts

Ingefær

37.5 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

1 ss

Mel til panering

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til salat

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier972 kcal
Energi (kj)4067 kj
Fett44.8 g
Mettet fett5.6 g
Karbohydrater110.8 g
Sukker10.9 g
Fiber5.5 g
Protein30 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium1.5 mg
Potassium38.3 mg
Calcium12.4 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek hvitløk og ingefær i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt løk
2

Halver sitrusfrukt.

Skjær løk i tynne skiver.

Bland sitrusfruktsaft, salt og sukker i en liten skål. Vend løk i laken og sett til side.

Paner plantebaserte kyllingbiter
3

I mellomtiden, legg plantebaserte kyllingbiter i en skål.

Tilsett hvetemel og bland godt.

Visp egg i en ny skål og bland det inn i skålen med plantebaserte kyllingbiter (bruk halvparten for 2P).

Bland deretter inn panko og Ginger Ninja.

TIPS: Press panko forsiktig fast på strimlene.

Stek plantebaserte kyllingbiter
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek plantebaserte kyllingbiter i 2-3 min på hver side, eller til gylne.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis bitene svir seg fast i stekepannen.

Bland kålsalat
5

Bland kålblanding, syltet løk og olivenolje i en stor skål.

Bland teriyakisaus og vann i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, plantebaserte kyllingbiter og kålsalat i skåler.

Topp med teriyakisaus.

Server med en klatt asiatisk majones.