
Begi deg ut på en kulinarisk reise til Asia! Her kan vi friste med ingefærpanerte, gyllenstekte plantebaserte kyllingbiter servert på en seng av luftig ingefær- og hvitløksris. En asiatisk kålsalat gir et innslag av grønt, og en klatt mild asiatisk majones gjør retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
200 g
Veganske strimler
(Inneholder: Soya Kan inneholde spor av: Egg)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Sitrusfrukt
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Hvete, Gluten)
2 ts
Ingefær
37.5 g
Teriyakisaus
(Inneholder: Soya, Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)
½ stk
Løk
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Sukker til sylting
1 ss
Mel til panering
1 stk
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til salat
1 ss
Vann til saus

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek hvitløk og ingefær i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Halver sitrusfrukt.
Skjær løk i tynne skiver.
Bland sitrusfruktsaft, salt og sukker i en liten skål. Vend løk i laken og sett til side.

I mellomtiden, legg plantebaserte kyllingbiter i en skål.
Tilsett hvetemel og bland godt.
Visp egg i en ny skål og bland det inn i skålen med plantebaserte kyllingbiter (bruk halvparten for 2P).
Bland deretter inn panko og Ginger Ninja.
TIPS: Press panko forsiktig fast på strimlene.

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek plantebaserte kyllingbiter i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Tilsett mer olivenolje hvis bitene svir seg fast i stekepannen.

Bland kålblanding, syltet løk og olivenolje i en stor skål.
Bland teriyakisaus og vann i en liten skål.

Anrett ris, plantebaserte kyllingbiter og kålsalat i skåler.
Topp med teriyakisaus.
Server med en klatt asiatisk majones.

