Skip to main content
Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus
Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus

Ovnsbakt kylling i kremet soppsaus

med rosmarinrotfrukter og valnøttsalat

Kyllingfileten blir ekstra mør og saftig når den først brunes i pannen, og så stekes i ovnen. Det har vi gjort i denne retten, og kan friste med en spennende kyllingrett som alle rundt bordet vil like. Som tilbehør ovnsbaker vi rotfrukter krydret med fersk rosmarin. Kyllingen og rotfruktene toppes med en fyldig soppsaus laget med fløte, rødvinssaus og hvitløk, og serveres med en sprø valnøttsalat med kål og syltet sjalottløk på siden.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sulfitter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g

Valnøtter

(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

150 g

Kålblanding

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

100 g

Østershatter

½ stk

Rødbete

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Vann til saus

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier824 kcal
Energi (kj)3447 kj
Fett41.6 g
Mettet fett15.4 g
Karbohydrater65 g
Sukker16.4 g
Fiber10.7 g
Protein48.1 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.

Finhakk rosmarinblader.

Fordel potet og rødbete på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Sylt sjalottløk
2

Halver og skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron.

Bland sjalottløk og sitronsaft i en liten skål, og sett til side.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt.

Stek i 2 min per side, eller til brunet. Legg kylling over på den andre siden av stekebrettet med potet, og stek i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag soppsaus
4

I mellomtiden, grovhakk sopp.

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp smør i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp, hvitløk og salt i 3-4 min, eller til brunet.

Senk til middels varme og tilsett matfløte, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann og en klype pepper. La putre i 2-3 min.

Bland salat
5

Bland kålblanding, olivenolje, salt og en klype pepper i skålen med syltet sjalottløk.

Server
6

Anrett kylling, rotfrukter og salat på tallerkener.

Øs saus over kylling og topp salat med valnøtter.