Kyllingfileten blir ekstra mør og saftig når den først brunes i pannen, og så stekes i ovnen. Det har vi gjort i denne retten, og kan friste med en spennende kyllingrett som alle rundt bordet vil like. Som tilbehør ovnsbaker vi rotfrukter krydret med fersk rosmarin. Kyllingen og rotfruktene toppes med en fyldig soppsaus laget med fløte, rødvinssaus og hvitløk, og serveres med en sprø valnøttsalat med kål og syltet sjalottløk på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
1 stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
60 g
Rødvinssaus
(Inneholder: Sulfitter)
150 g
Kålblanding
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rosmarin
100 g
Østershatter
½ stk
Rødbete
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og rødbete (uskrelte) i 2 cm store biter.
Finhakk rosmarinblader.
Fordel potet og rødbete på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med rosmarin, salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Halver og skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron.
Bland sjalottløk og sitronsaft i en liten skål, og sett til side.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med salt.
Stek i 2 min per side, eller til brunet. Legg kylling over på den andre siden av stekebrettet med potet, og stek i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk sopp.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp, hvitløk og salt i 3-4 min, eller til brunet.
Senk til middels varme og tilsett matfløte, rødvinssaus, kyllingbuljong, vann og en klype pepper. La putre i 2-3 min.
Bland kålblanding, olivenolje, salt og en klype pepper i skålen med syltet sjalottløk.
Anrett kylling, rotfrukter og salat på tallerkener.
Øs saus over kylling og topp salat med valnøtter.