Skip to main content
Orientalsk stekt kylling

Orientalsk stekt kylling

med ingefærris og syrlig coleslaw

4.3
(254)

Samle familien rundt matbordet og by på en rett som alle kommer til å like. Vi bruner kylling til den blir gyllen på utsiden og saftig på innsiden. Kyllingen vendes så i en smaksrik saus laget med hvitløk, soyasaus og søt chilisaus, og serveres på en seng av luftig ris kokt med ingefær. Server med en syrlig coleslaw med gulrot, kål og asiatisk majones som tilbehør.

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

2 ts

Ingefær

1 stk

Gulrot

½ stk

Sitrusfrukt

300 g

Kyllingbryst

150 g

Kålblanding

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sesam, Egg, Sennep)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Egg, Sennep)

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier799 kcal
Energi (kj)3342 kj
Fett28.9 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater90.9 g
Sukker20.6 g
Fiber5.7 g
Protein43.8 g
Iron0.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, til velduftende.

Kok opp vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Fjern kjele fra varme og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt).

Del lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med en klype salt og Ginger Ninja.

Stek i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag coleslaw
4

Bland en skvett limesaft, majones og en klype salt og pepper i en stor skål.

Tilsett gulrot og kålblanding, og bland godt.

Bland mel [1/2 ss | 1 ss] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.

Tilsett hvitløk, soyasaus, søt chilisaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt, og bland godt.

Tilsett melblandingen under omrøring og la putre i 3-4 min, eller til saus bobler og tykner.

Vend kylling i saus.

Server
6

Anrett ris, coleslaw og kylling på tallerkener.

Øs saus over kylling.