
Samle familien rundt matbordet og by på en rett som alle kommer til å like. Vi bruner kylling til den blir gyllen på utsiden og saftig på innsiden. Kyllingen vendes så i en smaksrik saus laget med hvitløk, soyasaus og søt chilisaus, og serveres på en seng av luftig ris kokt med ingefær. Server med en syrlig coleslaw med gulrot, kål og asiatisk majones som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
2 ts
Ingefær
1 stk
Gulrot
½ stk
Sitrusfrukt
300 g
Kyllingbryst
150 g
Kålblanding
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten, Sesam, Egg, Sennep)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Egg, Sennep)
150 g
Jasminris
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
½ dl
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 1)

Riv ingefær (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, til velduftende.
Kok opp vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Fjern kjele fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

I mellomtiden, press eller finhakk hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt).
Del lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Skjær kyllingbryst i tre skiver på et eget skjærebrett.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og krydre med en klype salt og Ginger Ninja.
Stek i 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland en skvett limesaft, majones og en klype salt og pepper i en stor skål.
Tilsett gulrot og kålblanding, og bland godt.
Bland mel [1/2 ss | 1 ss] og vann [2 ss | 4 ss] i en liten skål.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av først) på middels varme.
Tilsett hvitløk, soyasaus, søt chilisaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt, og bland godt.
Tilsett melblandingen under omrøring og la putre i 3-4 min, eller til saus bobler og tykner.
Vend kylling i saus.

Anrett ris, coleslaw og kylling på tallerkener.
Øs saus over kylling.

