Skip to main content
Oreganostekt halloumi
Oreganostekt halloumi

Oreganostekt halloumi

med perlecouscous og krydrede grønnsaker

Halloumi er en ost med høyt smeltepunkt, noe som gjør den egner seg godt til matlaging. I denne oppskriften skjærer vi den i skriver, krydrer med oregano og steker den til den blir gyllen. Vi serverer osten på en seng av perlecouscous aromatisert med buljong og hvitløk, og ovnsbakt blomkål, løk og paprika. Topp det hele med en mild sitrusfruktyoghurt for å balansere smakene.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 stk

Blomkålbuketter

½ g

Oregano, tørket

(Kan inneholde spor av: Melk, Rug, Bygg, Havre, Hvete, Spelt, Kamut, Khorasanhvete, Sennep, Gluten)

½ stk

Bladpersille

1 stk

Citrus

4 g

Panamat

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

170 g

Perlecouscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til steking

4 dl

Vann til perlecouscous

½ ts

Salt til perlecouscous

Næringsinnhold

Kalorier913 kcal
Energi (kj)3821 kj
Fett43.5 g
Mettet fett26.9 g
Karbohydrater102.8 g
Sukker40.5 g
Fiber31.2 g
Protein60.8 g
Natrium409.4 mg
Potassium356 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær løk i 2 cm tykke båter.

Skjær blomkål i 1 cm store buketter.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Panamat, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til myke.

Kok perlecouscous
2

I mellomtiden, finhakk eller press løk.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek løk i 1-2 min, til velduftende.

Tilsett vann, salt og buljong, og kok opp.

Tilsett perlecouscous og senk til middels lav varme. La småkoke i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Forbered råvarer
3

Finhakk persille.

Skjær halloumi i 1 cm tynne skiver.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Bland yoghurt, en skvett sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Stek halloumi
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre halloumi med oregano og stek i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Tilsett grønnsaker
5

Bland ovnsbakte grønnsaker og persille i kjelen med perlecouscous. Smak til med salt og pepper.

Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Server
6

Anrett perlecouscous og grønnsaker på tallerkener.

Topp med halloumi og en klatt yoghurt.

Server med resterende sitrusfruktbåter.