Skip to main content
Squash-, mais- og halloumigrateng
Squash-, mais- og halloumigrateng

Squash-, mais- og halloumigrateng

med finrevet ost og fersk persille

En god pastagrateng er en vinner bland både voksne og barn. Vi frister med en vegetarvariant med rigatoni, squash og mais i en kremet ostesaus toppet med revet halloumi. Gratengen serveres med et dryss fersk persille.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Rigatoni

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Squash

1 stk

Mais

20 g

Finrevet ost

4 g

Hello Sunrise

4 g

Grønnsaksbuljong

150 ml

Matfløte

250 g

Halloumi

1 stk

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1076 kcal
Energi (kj)4500 kj
Fett58.3 g
Mettet fett32.1 g
Karbohydrater86.2 g
Sukker16.9 g
Fiber7.7 g
Protein50.3 g
Natrium2248 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk squash i 1 cm store biter.

Hell væske av mais.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, hvitløk og squash med salt og en klype pepepr i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett mais, finrevet ost, matfløte, pastavann, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, salt og en stor klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, riv halloumi grovt.

Grovhakk persille.

Ovnsbak grateng
5

Tilsett ostesaus i kjelen med ferdigkokt pasta og bland godt.

Hell blandingen over i en ildfast form, topp med halloumi og bak i ovnen i 8-10 min, eller til toppen er gyllen.

Serever
6

Anrett grateng på tallerkener og garner med persille.