En god pastagrateng er en vinner bland både voksne og barn. Vi frister med en vegetarvariant med rigatoni, squash og mais i en kremet ostesaus toppet med revet halloumi. Gratengen serveres med et dryss fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Rigatoni
1 stk
Hvitløk
1 stk
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Mais
20 g
Finrevet ost
4 g
Hello Sunrise
4 g
Grønnsaksbuljong
150 ml
Matfløte
250 g
Halloumi
1 stk
Bladpersille
1 dl
Spart pastavann
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, finhakk løk.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk squash i 1 cm store biter.
Hell væske av mais.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, hvitløk og squash med salt og en klype pepepr i 2-3 min, eller til de mykner.
Tilsett mais, finrevet ost, matfløte, pastavann, Hello Sunrise, grønnsaksbuljong, salt og en stor klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
I mellomtiden, riv halloumi grovt.
Grovhakk persille.
Tilsett ostesaus i kjelen med ferdigkokt pasta og bland godt.
Hell blandingen over i en ildfast form, topp med halloumi og bak i ovnen i 8-10 min, eller til toppen er gyllen.
Anrett grateng på tallerkener og garner med persille.