
Nordisk stroganoff
med østerssopp og varm jordskokkmos
I dag skal vi lage stroganoff med østerssopp i stedet for kjøtt. Hemmeligheten bak sausen er vår smakfulle krydderblanding som vi kaller Mamas Favoritt. Vi steker østerssopp, tomat og løk med creme fraiche, og resultatet blir en kremet gryterett! Vi lager også en varm jordskokkmos og topper alt med fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Bakepotet
1 stk
Hvitløk
100 g
Jordskokk
2 stk
Tomat
1 stk
Løk
200 g
Østershatter
½ boks
Tomatpure
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
1 pose
Kruspersille
Ikke inkludert i matkassen din
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
Framgangsmåte
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og jordskokker og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok poteter, jordskokk og hvitløk i 10-15 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller en gaffel. Sett til side med lokk på for å holde på varmen. TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør og en klype pepper.
Finhakk løk. Grovhakk tomat og østerssopp.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk og sopp i 5-6 min. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P] og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1-2 min.
Senk til middels varme og tilsett tomat, Worcestersaus, crème fraiche [½ pakke, 2P], Mamas Favoritt, grønnsaksbuljong og vann* [1 dl | 2 dl]. La putre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*.
Grovhakk persille.
Anrett jordskokkmos i dype tallerkener og topp med nordisk stroganoff med østerssopp. Pynt med persille.