Nordisk stroganoff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk stroganoff

Nordisk stroganoff

med østerssopp og varm jordskokkmos

I dag skal vi lage stroganoff med østerssopp i stedet for kjøtt. Hemmeligheten bak sausen er vår smakfulle krydderblanding som vi kaller Mamas Favoritt. Vi steker østerssopp, tomat og løk med creme fraiche, og resultatet blir en kremet gryterett! Vi lager også en varm jordskokkmos og topper alt med fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Egg
Soya
Gluten
Bygg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Hvitløk

100 g

Jordskokk

2 stk

Tomat

1 stk

Løk

200 g

Østershatter

½ boks

Tomatpure

½ pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier510 kcal
Energi (kj)2135 kj
Fett21.4 g
Mettet fett8.9 g
Karbohydrater64.9 g
Sukker13.8 g
Protein14.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag jordskokkmos
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og jordskokker og skjær i 2 cm biter. Skrell hvitløk. Kok poteter, jordskokk og hvitløk i 10-15 min, til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og tilsett melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [¼ ts | ½ ts]. Mos med en potetmoser eller en gaffel. Sett til side med lokk på for å holde på varmen. TIPS: Tilsett eventuelt en klatt smør og en klype pepper. 

Forbered grønnsaker
2

Finhakk løk. Grovhakk tomat og østerssopp. 

Stek løk og sopp
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek løk og sopp i 5-6 min. Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P] og en klype salt* og pepper*, og stek i ytterligere 1-2 min. 

Kok stroganoff
4

Senk til middels varme og tilsett tomat, Worcestersaus, crème fraiche [½ pakke, 2P], Mamas Favoritt, grønnsaksbuljong og vann* [1 dl | 2 dl]. La putre i 3-4 min. Smak til med salt* og pepper*. 

Hakk persille
5

Grovhakk persille. 

Server
6

Anrett jordskokkmos i dype tallerkener og topp med nordisk stroganoff med østerssopp. Pynt med persille.