La barna bli med på kjøkkenet og lage fargerik tropisk mat fra Vaianas vannverden i Oseania! Disk opp med en herlig bowl med reker i ananasglaze, hvitløksris, stekte grønnsaker og revet kokos som minner om de hvite toppene på bølgene når Vaiana er ute på eventyr.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
150 g
Langkornet hvit ris
1 ts
Ingefær
1 stk
Paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
½ boks
Ananasringer
150 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr)
2 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
1 stk
Lime
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Smør til saus
1 dl
Vann til saus
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk og halvparten av revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Skjær tomat i båter.
Skjær rødløk i 1 cm store biter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, rødløk, tomat og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til myknet. Sett til side og hold varmt.
I mellomtiden, grovhakk ananasringer (spar på laken).
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med ingefær, Hello Sunrise og salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
Tilsett smør, vann, ananasbiter og ananaslake. Stek i 1 min, eller til reker er glaserte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett stekte grønnsaker og reker på tallerkenene.
Strø resterende revet kokos over retten i et bølgemønster.
Server med limebåter.