Vaianas reke- og ananasbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vaianas reke- og ananasbowl

med hvitløksris og stekte grønnsaker

La barna bli med på kjøkkenet og lage fargerik tropisk mat fra Vaianas vannverden i Oseania! Disk opp med en herlig bowl med reker i ananasglaze, hvitløksris, stekte grønnsaker og revet kokos som minner om de hvite toppene på bølgene når Vaiana er ute på eventyr.

Allergener:
Skalldyr
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

150 g

Langkornet hvit ris

1 ts

Ingefær

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

1 stk

Tomat

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

½ boks

Ananasringer

150 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr)

2 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

1 stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier603 kcal
Energi (kj)2521 kj
Fett20.4 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater84 g
Sukker13.2 g
Protein17.6 g
Natrium960.5 mg

Framgangsmåte

1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en mellomstor kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk og halvparten av revet kokos i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Skjær tomat i båter.

Skjær rødløk i 1 cm store biter.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika, rødløk, tomat og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til myknet. Sett til side og hold varmt.

4

I mellomtiden, grovhakk ananasringer (spar på laken).

Skjær lime i båter.

5

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med ingefær, Hello Sunrise og salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Tilsett smør, vann, ananasbiter og ananaslake. Stek i 1 min, eller til reker er glaserte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett stekte grønnsaker og reker på tallerkenene.

Strø resterende revet kokos over retten i et bølgemønster.

Server med limebåter.