Skip to main content
Middelhavskrydret fattoushsalat og torsk
Middelhavskrydret fattoushsalat og torsk

Middelhavskrydret fattoushsalat og torsk

med sesambakte brødpinner og couscous

Fattoush er en fargerik rett full av deilige smaker som ofte serveres med ristet brød. Vår variant lages med agurk, reddiker og tomat som vendes i luftig couscous og toppes med torsk, vårløk og mild yoghurt. Som tilbehør frister vi med gylne, sesambakte brødpinner.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Sesam
Gluten
Melk
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Cherrytomater

75 g

Reddiker

½ stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 stk

Bladpersille

1 stk

Citrus

4 g

Middelhavsdrøm

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder: Gluten)

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

250 g

Torsk

(Inneholder: Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

2 ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier822 kcal
Energi (kj)3441 kj
Fett32.1 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater83.3 g
Sukker10.7 g
Fiber9.2 g
Protein40.4 g
Natrium2 mg
Potassium227.1 mg
Calcium19.5 mg
Iron0.9 mg

Framgangsmåte

Lag couscous
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp couscous med en gaffel.

Ovnsbak pitabrød
2

Pensle pitabrød med olivenolje og dryss over sesamfrø.

Skjær i 1 cm brede strimler.

Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 2-3 min, eller til gylne.

Forbered grønnsaker
3

Skjær cherrytomat og agurk i 1 cm store biter.

Skjær reddik og vårløk i tynne skiver.

Plukk og finhakk persille.

Bland salat
4

Halver sitron.

Bland agurk, reddiker, cherrytomat, persille, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk torsk lett med kjøkkenpapir og krydre med resterende Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. Stek i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Torsken er gjennomstekte når den flaker seg og er matt i midten.

6

Anrett couscous i skåler og topp med salat, torsk og brødpinner.

Garner med vårløk og en klatt yoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image