Fattoush er en fargerik rett full av deilige smaker som ofte serveres med ristet brød. Vår variant lages med agurk, reddiker og tomat som vendes i luftig couscous og toppes med reker, vårløk og mild yoghurt. Som tilbehør frister vi med gylne, sesambakte brødpinner.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Tomat
75 g
Reddiker
1 stk
Agurk
1 stk
Vårløk
1 stk
Bladpersille
1 stk
Sitron
4 g
Middelhavsdrøm
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
2 stk
Pitabrød
(Inneholder: Hvete, Gluten)
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
100 g
Couscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
2.5 dl
Vann til couscous
¼ ts
Salt til couscous
1 ss
Olje til couscous
2 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp vann, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en mellomstor kjele.
Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.
Rør opp couscous med en gaffel.
Pensle pitabrød med olivenolje og dryss over sesamfrø.
Skjær i 1 cm brede strimler.
Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 2-3 min, eller til gylne.
Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter.
Skjær reddik og vårløk i tynne skiver.
Plukk og finhakk persille.
Halver sitron.
Bland agurk, reddiker, tomat, persille, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med resterende Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Anrett couscous i skåler og topp med salat, reker og brødpinner.
Garner med vårløk og en klatt yoghurt.