Middelhavskrydret fattoushsalat og reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Middelhavskrydret fattoushsalat og reker

med sesambakte brødpinner og couscous

Fattoush er en fargerik rett full av deilige smaker som ofte serveres med ristet brød. Vår variant lages med agurk, reddiker og tomat som vendes i luftig couscous og toppes med reker, vårløk og mild yoghurt. Som tilbehør frister vi med gylne, sesambakte pitabrødstrimler.

Allergener:
Sesam
Hvete
Gluten
Melk
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

75 g

Reddiker

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

1 pose

Bladpersille

1 stk

Sitron

4 g

Middelhavsdrøm

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

100 g

Couscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til couscous

¼ ts

Salt til couscous

1 ss

Olje til couscous

2 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)2999 kj
Fett29.4 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater83.4 g
Sukker10.2 g
Protein25.8 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann, halvparten av Middelhavsdrøm og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett couscous og olivenolje. Ta kjelen av varmen og la stå under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør ferdig couscous med en gaffel.

2

Pensle pitabrød med olivenolje og dryss over sesamfrø.

Skjær i 1 cm brede strimler.

Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 2-3 min, eller til gylne.

3

Skjær tomat og agurk i 1 cm store biter.

Skjær reddik og vårløk i tynne skiver.

Plukk og finhakk persille.

4

Halver sitron.

Bland agurk, reddiker, tomat, persille, olivenolje, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en stor skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med resterende Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

6

Anrett couscous i skåler og topp med salat, reker og pitapinner.

Garner med vårløk og en klatt yoghurt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image