Middelhavsinspirert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert kylling

Middelhavsinspirert kylling

med varm tabbouleh og yoghurtdressing

Velkommen til middelhavsfest! I dag drømmer vi oss bort til varme land når vi steker kyllingen med smakfulle krydder. Spennende tilbehør er en lekker tabbouleh av bulgur, agurk og rødløk. Vi lager også en mild og kremet persilledressing som både store og små kommer til å elske.

Tags:
Barnevennlig
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Selleri
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til bulgur

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier591 kcal
Energi (kj)2471 kj
Fett26.4 g
Mettet fett5.2 g
Karbohydrater38.7 g
Sukker6.8 g
Protein43.2 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann og kok opp. Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt. Kok i 9-10 min, eller til mørt.

Stek kylling
2

Krydre kylling med Middelhavsdrøm og en klype salt og pepper.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek kylling i 5-6 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt i midten.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, finhakk agurk og rødløk.

Del cherrytomater i to.

Finhakk persille.

Skjær sitron i båter.

Lag tabbouleh
4

Bland bulgur, tomat, agurk, løk og sitronsaft i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Lag dressing
5

Bland yoghurt, aioli og persille i en skål. Krydre med salt og en klype pepper.

Server
6

Anrett bulgur på tallerkener toppet med kylling ogen klatt persilledressing.

Server resterende sitronbåter på siden.