Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert hyse

Middelhavsinspirert hyse

med ovnsbakte grønnsaker og persillebulgur

I dag tar vi en kulinarisk tur til Hellas med vår middelhavsinspirerte hyse. Fisken panerer vi med panko og krydder, og vi steker den i stekepannen. Som tilbehør lager vi bulgur blandet med persille og ovnsbakt squash og tomat, krydret med vårt spesialkrydder – Middelhavsdrøm. Vi topper med en frisk gresk sitronyoghurt og et dryss gresskarkjerner.

Tags:
Proteinrik
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Gluten
Hvede
Egg
Milk
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

4 g

Mamas Favoritt

1 stk

Bladpersille

2 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

85 g

Bulgur

250 g

Hyse

10 g

Gresskarkjerner

1 stk

Squash

1 stk

Tomat

1 stk

Sitron

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til grønnsaker

2.5 dl

Vann til bulgur

½ ts

Salt til bulgur

1 stk

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til bulgur

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier576 kcal
Energi (kj)2410 kj
Fett18.7 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater49.6 g
Sukker7.4 g
Fiber10.6 g
Protein45.2 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i 1 cm halvmåner.

Skjær rødløk og tomat i 2 cm båter.

Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir.

Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.

Kok bulgur
2

Kok opp vann i en kjele.

Tilsett bulgur og salt. Senk til middels varme og la putre under lokk i 9-10 min, til myk.

Panér fisk
3

I mellomtiden, visp egg i en dyp tallerken.

Bland panko, Mamas Favoritt og salt i en annen dyp tallerken.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Vend fisk først i egg, så i panko.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag sitronyoghurt
5

I mellomtiden, finhakk persille.

Del sitron i to.

Bland yoghurt, en stor skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene er ferdige, bland dem og persille, olivenolje og en klype salt og pepper sammen med bulgur.

Server
6

Anrett bulgur og fisk på tallerkener.

Topp med en klatt sitronyoghurt.

Strø gresskarkjerner over bulgur.