Drøm deg vekk til varmere strøk med denne middelhavsinspirerte oppskriften. Vi ovnsbaker hysefilet panert med calabresepesto og en sterk panko- og chiliflakblanding. Som tilbehør ovnsbaker vi poteter vendt i røkt paprikapulver, løk og tomat som vi blander med fersk ruccola rett før servering. Topp det hele med en klatt kremet hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Calabresepesto
½ stk
Hvitløk
250 g
Hyse
25 g
Panko paneringsmel
75 g
Yoghurt
40 g
Ruccola
1 stk
Tomat
1 g
Chiliflak
500 g
Poteter
1 stk
Rødløk
4 g
Røkt paprikapulver
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt, røkt paprikapulver og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland panko, chiliflak, salt, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir.
Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Smør hver filet med calabresepesto, og dryss over pankoblanding.
Tilsett tomat og løk på stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av potetens steketid. Bland godt og stek i resterende tid.
Bak fisk i ovnen i 11-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland ruccola med potet, løk og tomat på stekebrettet rett før servering.
Anrett potet i skåler og topp med fisk.
Server med en klatt hvitløksyoghurt.