Drøm deg vekk til varmere strøk med denne middelhavsinspirerte oppskriften. Vi ovnsbaker hysefilet panert med calabresepesto og en sterk panko- og chiliflakblanding. Som tilbehør ovnsbaker vi rotfrukter vendt i røkt paprikapulver, løk og tomat som vi blander med fersk ruccola rett før servering. Topp det hele med en klatt kremet hvitløksyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
60 g
Calabresepesto
250 g
Hyse
(Inneholder: Fisk)
½ stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
2 stk
Tomat
4 g
Røkt paprikapulver
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
40 g
Ruccola
1 g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 stk
Knollselleri
(Inneholder: Selleri)
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til panering
1 ss
Olje til panering
¼ ts
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell knollselleri.
Skjær knollselleri og potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt, røkt paprikapulver og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, grovhakk tomat.
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Bland panko, chiliflak, salt, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir.
Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Smør hver filet med calabresepesto, og dryss over pankoblanding. Press panko forsiktig fast.
Tilsett tomat og løk på stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av rotfruktenes steketid. Bland godt og stek i resterende tid.
Bak fisk i ovnen i 11-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland ruccola med rotfrukter, løk og tomat på stekebrettet rett før servering.
Anrett rotfrukter og grønnsaker i skåler og topp med fisk.
Server med en klatt hvitløksyoghurt.