Skip to main content
Middelhavsinspirert calabresehyse
Middelhavsinspirert calabresehyse

Middelhavsinspirert calabresehyse

med røkt paprika-rotfrukter og hvitløksyoghurt

Drøm deg vekk til varmere strøk med denne middelhavsinspirerte oppskriften. Vi ovnsbaker hysefilet panert med calabresepesto og en sterk panko- og chiliflakblanding. Som tilbehør ovnsbaker vi rotfrukter vendt i røkt paprikapulver, løk og tomat som vi blander med fersk ruccola rett før servering. Topp det hele med en klatt kremet hvitløksyoghurt.

Tags:
Sterk
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

60 g

Calabresepesto

250 g

Hyse

(Inneholder: Fisk)

½ stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

2 stk

Tomat

4 g

Røkt paprikapulver

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

40 g

Ruccola

1 g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til panering

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2552 kj
Fett18 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater69.7 g
Sukker12.4 g
Protein40.3 g
Natrium66.7 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell knollselleri.

Skjær knollselleri og potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt, røkt paprikapulver og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Forbered panering
2

I mellomtiden, grovhakk tomat.

Skjær løk i tynne, halve skiver.

Bland panko, chiliflak, salt, olivenolje og en klype pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Topp fisk
3

Legg fisk på et nytt stekebrett med bakepapir.

Tørk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Smør hver filet med calabresepesto, og dryss over pankoblanding. Press panko forsiktig fast.

Ovnsbak fisk
4

Tilsett tomat og løk på stekebrettet når det gjenstår 12 minutter av rotfruktenes steketid. Bland godt og stek i resterende tid.

Bak fisk i ovnen i 11-12 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Tilsett ruccola
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland ruccola med rotfrukter, løk og tomat på stekebrettet rett før servering.

Server
6

Anrett rotfrukter og grønnsaker i skåler og topp med fisk.

Server med en klatt hvitløksyoghurt.