Meksikansk ris- og halloumibowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk ris- og halloumibowl

Meksikansk ris- og halloumibowl

med brunet maissalsa og rømme

Gjør middagsopplevelsen til en ekte fiesta med vår ris- og halloumibowl! Denne fargerike vegetarretten er full av karakteristiske, meksikanske smaker og blir garantert en ny favoritt rundt matbordet.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

250 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

6 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

1 boks

Mais

1 boks

Tomatpure

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til salsa

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier971 kcal
Energi (kj)4061 kj
Fett51.7 g
Mettet fett28.6 g
Karbohydrater83.1 g
Sukker14.8 g
Protein39.3 g
Natrium408 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek løk og hvitløk i 30 sek, til velduftende.

Tilsett Tex-Mex, chiliflak, grønnsaksbuljong, tomatpure og vann, og kok opp.

Tilsett ris og salt, senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Grovhakk tomat og agurk.

Finhakk koriander.

Stek mais
3

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Bland salsa
4

Bland mais, tomat, agurk, hvitvinseddik, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Stek halloumi
5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Skjær halloumi i tynne skiver (3 per person).

Stek halloumi i 2-3 min per side, eller til gylne.

Server
6

Anrett ris og salsa i skåler, og topp med grillost.

Garner med koriander og server med en klatt rømme.