topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk rekebowl

Meksikansk rekebowl

med maissalat og cajunyoghurt

Fyll opp magene med denne fargerike og smakfulle meksikanske rekebowlen. Vi fyller bowlen med dampet ris, maissalt og løkstekte krydrede reker. Retten toppes med en fyldig cajunyoghurt og frisk vårløk.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Klimasmart
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Melk
Selleri
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 boks

Mais

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Rødløk

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier493 kcal
Energi (kj)2064 kj
Fett9.3 g
Mettet fett2.6 g
Karbohydrater79.5 g
Sukker11.5 g
Protein19.9 g
Natrium1840 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk. 

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag dressing
2

I mellomtiden, bland yoghurt og Ay-Cajun-ba i en liten skål. 

Lag salat
3

Hell væske av mais.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland salatblanding, limesaft [1 ss | 2 ss], mais, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær løk i tynne, halve skiver.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Stek reker
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek reker, løk, Hello Sunrise og en klype salt i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdig når de er rosa utenpå og matte i fargen på innsiden. 

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med reker og salat på hver side.

Server med en klatt yoghurt.

Pynt med vårløk.