topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kyllingbowl

Meksikansk kyllingbowl

Med bakt 'street corn' og kremet avokadomos

Dagens meksikanske kyllingbowl inneholder kylling med ost, ris kokt med meksikanske krydder, salsa med tomat, rødløk, oregano og lime, og en kremet avokadomos. Vi topper kyllingbowlen med kremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

1 stk

Maiskolbe

1 stk

Avokado

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Rødløk

37.5 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

2 stk

Tomat

1 pose

Oregano

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

½ stk

Hvitløk

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Smør (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1243 kcal
Energi (kj)5203 kj
Fett62 g
Mettet fett27.2 g
Karbohydrater119.4 g
Sukker12.8 g
Protein55.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak mais og kylling
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Rensk maiskolbe og del i to.

Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Krydre hver side av kylling med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Overfør til den andre siden av stekebrettet. Bak i 15-18 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt. 

Kok ris
2

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek Tex-Mex i 30 sek, eller til velduftende. 

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør og vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Lag salsa
3

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og finhakk. 

Grovhakk oregano (spar noen hele blader til pynt). 

Skjær lime i båter. 

Bland tomat, rødløk, hakket oregano og en stor skvett limesaft i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag guacamole
4

Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Del avokado i to, fjern stein og bruk en skje for å grave ut innmaten. Overfør til en skål.

Tilsett halvparten av creme fraiche, hvitløk, en stor skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper med avokado. Mos med en gaffel, til mykt.

Forbered kylling
5

Når kyllingen er ferdig, bruk to gafler og riv den fra hverandre til små biter.

Strø gouda over kyllingen og la den smelte.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. 

Topp med kylling, salsa og guacamole. Stikk noen tortillachips [1/2 pakke, 2P] i guacamolen. Servér resten på siden. 

Legg maiskolber på et fat ved siden av. Hell over litt creme fraiche og sriracha [1/2 pakke, 2P].

Pynt med resterende oreganoblader. 

TIPS: Tilsett sriracha etter smak, det er sterkt.