topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk kidneybønnebowl

Meksikansk kidneybønnebowl

med hvitløksris og peanøttsalsa

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en herlig kidneybønnebowl med mange gode ingredienser. Vi starter med å koke ris med hvitløk. Deretter lager vi en knasende peanøttsalsa med chili, lime og sesamfrø. Så steker vi bønner med Tex-Mex-krydder og chili, og lager en pico de gallo av tomat, rødløk, lime og koriander. Vi bygger bowlen med ris, bønner, pico de gallo og avokado, og topper alt med limeyoghurt og peanøttsalsa.

Tags:
Hvetefri
Vegetar
Sterk
Allergener:
Peanøtter
Sesam
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Avokado

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 pakke

Kidneybønner

1 g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

5 g

Tex-Mex

½ boks

Tomatpure

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ts

Sukker (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier879 kcal
Energi (kj)3677 kj
Fett42.5 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater86.6 g
Sukker15.6 g
Protein20.6 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele med lokk på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek.

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels varme og la småkoke under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min til. 

TIPS: Ikke løft lokket, da risen skal dampes. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk tomat og rødløk.

Skjær lime i båter.

Finhakk koriander.

Skjær avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær avokado i tynne skiver.

Grovhakk peanøtter. 

Hell av væsken og skyll bønner.

Rist peanøtter
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Rist peanøtter i 2-3 min. Tilsett en klype chiliflak og stek i ytterligere 1 min.

Fjern fra varmen og rør inn sesamfrø. La det avkjøles litt, rør deretter inn limesaft [1 ts | 2 ts] og sukker [1 ts | 2 ts]. Smak til med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek bønner
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Tilsett bønner, tomatpuré [1/2 boks, 2P], Tex-Mex og en klype salt, og stek i 1-2 min.

Rør inn resterende chiliflak (om ønskelig), vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/2 ts | 1 ts]. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til tyknet.

 

Lag pico de gallo
5

Bland tomat, rødløk, en stor skvett limesaft, koriander og en klype salt og pepper i en skål.

Bland yoghurt, resterende limesaft og en klype salt i en skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med bønner, pico de gallo og avokado. Krydre avokado med en klype salt.

Hell over limeyoghurt og topp med peanøtter.