Et klassisk festmåltid når det er best - stekt Angus ytrefilet med varm potetsalat. Biffen marineres i Panamat-krydder, før den stekes til perfeksjon! Potetsalaten byr på mange spennende ingredienser som spinat, dill, gresskarkjerner og gresk salatost. Vi topper lat med en sur-søt sitron- og honningdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pose
Dill
100 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
½ stk
Squash
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
500 g
Poteter
4 g
Panamat
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter, Sesam)
300 g
Ytrefilet av storfe
½ stk
Sitron
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Egg, Sennep, Sulfitter)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta kjøtt ut av kjøleskapet.
Bland Panamat og en skvett olivenolje i en skål. Bland kjøtt i marinaden og krydre med en klype salt og pepper.
Del poteter i kvarte.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i ovnen i 25-30 min.
Skjær squash [½ stk, 2P] i 1 cm tynne skiver.
Når potetene har 10 min igjen av steketiden, legg squash på stekebrettet med potetene.
Varm opp en stekepanne på høy varme.
Rist gresskarkjerner i 2-3 min. Sett til side i en skål.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Bland creme fraiche [½ pakke, 2P], majones, honning- og sennepsdressing, en skvett sitronsaft, salt [¼ ts I ½ ts] og en klype pepper i en skål. Smak til med mer sitronsaft om ønskelig.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme.
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk litt middels høy varme og stek i 1-2 min på hver side for medium rå. La kjøttet hvile på en tallerken under folie.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min mer for godt stekt.
Grovhakk dill.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Når grønnsakene er ferdig stekt, tilsett spinat, dill, gresskarkjerner og smuldret gresk salatost på stekebrettet. Bland godt.
Anrett potetsalat og kjøtt på tallerkener.
Hell over sennepssaus.
Server sitronbåter og resterende saus på siden.