Kjøttboller er en sikker vinner rundt middagsbordet, og denne varianten er intet unntak! Våre kjøttboller er krydret med urter og sitronpepper, og serveres med lune potetbåter, en frisk agurk- og eplesalat og en mild persilledipp med valnøtter som gir det hele en ekstra krønsj.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Hvitløksflørt
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
40 g
Ruccola
20 g
Valnøtter
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Peanøtter)
½ stk
Løk
1 stk
Eple
1 stk
Bladpersille
½ ts
Salt til poteter
1 stk
Egg til kjøttboller
½ ts
Salt til kjøttboller
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, riv løk grovt.
Bland kjøttdeig, løk, Hvitløksflørt, sitronpepper, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til kjøttboller (5 per person) med fuktige hender. Legg over på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekte. Snu med jevne mellomrom, og senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Halver eple, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Bland agur, eple, ruccola, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Grovhakk valnøtter.
Finhakk persille.
Bland yoghurt, valnøtter, persille, vann, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett potet, kjøttboller og salat på tallerkener.
Server med valnøtt- og urteyoghurt.