Skip to main content
Urtekrydret torsketabbouleh

Urtekrydret torsketabbouleh

med hvitløksdressing og granateple

Leter du etter en frisk og næringsrik middag? Prøv vår friske bulgurtabbouleh med spinat, agurk, tomat, granateplekjerner, urter og salatost, toppet med urtekrydret torsk, hvitløksdressing og ristede pinjekjerner. En rett som både smaker godt og gjør godt.

Tags:
Rask
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

½ stk

Granateple

1 stk

Agurk

1 stk

Mynte

1 stk

Bladpersille

30 g

Spinat

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Sesam, Rug, Peanøtter, Spelt, Gluten, Nødder, Bygg, Havre)

2 stk

Tomat

50 g

Gresk salatost

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4.5 dl

Vann til bulgur

½ ts

Salt til bulgur

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier568 kcal
Energi (kj)2378 kj
Fett17.8 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater74 g
Sukker14.5 g
Protein20.9 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett bulgur og salt, senk til middels lav varme og la koke under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

La svalne.

2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, rømme og en klype salt og pepper i en liten skål.

3

Skyll spinat.

Grovhakk agurk og tomat.

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell ut vannet.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

4

Bland tomat, agurk, granateple og spinat i en stor skål.

Finhakk persille og mynte, og vend inn i salaten.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Overfør til en liten skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og Hello Sunrise.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Bland ferdigkokt bulgur, salt, en skvett sitronsaft og smuldret salatost i skålen med tomatsalat. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett tabbouleh i dype tallerkener.

Topp med fisk og hvitløksdressing.

Dryss over ristede pinjekjerner.