Skip to main content
Laks i honning- og sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laks i honning- og sennepssaus

Laks i honning- og sennepssaus

med rømmepoteter og fennikel

I dag skal vi innom noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og rømmepoteter blandet med dill, spinat, løk, fennikel og en skvett sitronsaft. Men vi stopper ikke der, vi skal også serverer vår smørkokte honning- og sennepssaus. Denne retten kommer alle rundt bordet til å like!

Tags:
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Senf
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 ml

Rømme

½ stk

Fennikel

½ stk

Rødløk

1 stk

Sitron

1 stk

Dill

60 g

Spinat

40 g

Honning- og sennepsdressing

250 g

Laksefilet

400 g

Småpoteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Sukker til sylting

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til saus

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier694 kcal
Energi (kj)2903 kj
Fett40.5 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater45.2 g
Sukker11.3 g
Fiber7.3 g
Protein33.6 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Del poteter i to.

Kok poteter i 10-12 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper.

Sett til side for lett avkjøling.

Lag salat
2

I mellomtiden, del rødløk i to og skjær i tynne skiver.

Del sitron i to.

Del fennikel i to og skjær i tynne skiver.

Bland sitronsaft, fennikel, rødløk, salt og sukker i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

I mellomtiden, skyll spinat.

Finhakk dill.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.

Lag saus
4

Overfør fisk til en tallerken og varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen).

Tilsett smør og smelt.

Rør inn honning- og sennepsdressing, salt og vann.

Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.

Bland sammen
5

Rett før servering, bland dill, spinat, salt, rømme, løk og fennikel sammen med potetene.

Server
6

Anrett fisk og rømmepoteter på tallerkener.

Hell saus fra pannen over fisken.