Laks i honning- og sennepssaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laks i honning- og sennepssaus

Laks i honning- og sennepssaus

med rømmepoteter og fennikel

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi innom noe av det beste som det skandinaviske kjøkkenet har å by på – nemlig pannestekt laks og rømmepoteter blandet med dill, spinat, løk, fennikel og en skvett sitronsaft. Men vi stopper ikke der, vi skal også serverer vår smørkokte honning- og sennepssaus. Denne retten kommer alle rundt bordet til å like!

Tags:
Rask
Hvetefri
Under 50g karbo
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Egg
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

½ stk

Sitron

1 pose

Dill

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Fennikel

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

500 g

Poteter

½ stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier780 kcal
Energi (kj)3263 kj
Fett44.5 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater56.3 g
Sukker12.8 g
Protein39.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele. 

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter. 

Kok poteter i 10-12 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell ut vannet. Krydre med en klype salt og pepper. 

Sett til side for lett avkjøling.  

Lag salat
2

I mellomtiden, del rødløk [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.

Del sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Del fennikel [1/2 stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver.

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss], fennikel, rødløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek fisk
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt. 

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt. 

I mellomtiden, skyll spinat. 

Finhakk dill. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt på innsiden.

Lag saus
4

Overfør fisk til en tallerken og varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen). 

Tilsett smør [1 ss | 2 ss] og smelt. 

Rør inn honning- og sennepsdressing, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl].

Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarm og tyknet.

Bland sammen
5

Rett før servering, bland dill, spinat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], rømme, løk og fennikel sammen med potetene.

Server
6

Anrett fisk og rømmepoteter på tallerkener. 

Hell saus fra pannen over fisken.