4 g
Grønnsaksbuljong
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
300 g
Strimlet kyllingbryst
50 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)150 g
Kålblanding
25 ml
Soyasaus
(InneholderHvete, Soya, Gluten)12.5 g
Honning
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
2 ss
Vann (steg 4)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og kok under lokk på lav varme i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering.
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint. Riv gulrot (uskrellet). Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Grovhakk koriander.
Skjær kylling i halve på langs (eller i 1 cm tykke strimler). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, vend underveis, inntil gylden og gjennomstekt. Ta kylling av pannen og sett til side.
Bland en klype limeskall, en skvett limesaft, majones, en klype salt* og pepper* og halvparten av ingefær i en stor bolle. Tilsett gulrot og kålmix, og bland godt sammen.
Bland sammen hvitløk, soyasaus, honning [1/2 pakke, 2P], vann* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, en klype salt* og resterende ingefær i samme stekepanne som tidligere. Bland hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og vann* [2 ss | 3 ss] i en liten skål. Rør godt rundt til det ikke er klumper i blandingen. Tilsett melblanding i stekepannen under omrøring. Kok inntil sausen tykner, 3-4 min. Rør inn kylling og sørg for at den er dekket av saus. TIPS: Tilsett en ekstra spiseskje vann* hvis sausen blir for tykk.
Anrett ris, kylling (sørg for å få all sausen med) og coleslaw på tallerkener. Topp med koriander.