topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kylling Yakitori

Kylling Yakitori

med villris & coleslaw

Tags:
Rask
Barnevennlig
Lett å lage
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

300 g

Strimlet kyllingbryst

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Kålblanding

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

12.5 g

Honning

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

2 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier702 kcal
Energi (kj)2937 kj
Fett21.44 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater77.64 g
Sukker12.7 g
Protein47.49 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, grønnsaksbuljong og salt* [¼ ts | ½ ts], rør rundt og kok under lokk på lav varme i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering.

Forbered grønnsaker
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint. Riv gulrot (uskrellet). Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Grovhakk koriander.

Stek kylling
3

Skjær kylling i halve på langs (eller i 1 cm tykke strimler). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, vend underveis, inntil gylden og gjennomstekt. Ta kylling av pannen og sett til side.

Lag coleslaw
4

Bland en klype limeskall, en skvett limesaft, majones, en klype salt* og pepper* og halvparten av ingefær i en stor bolle. Tilsett gulrot og kålmix, og bland godt sammen.

Kok saus
5

Bland sammen hvitløk, soyasaus, honning [1/2 pakke, 2P], vann* [1 ss | 2 ss], en skvett limesaft, en klype salt* og resterende ingefær i samme stekepanne som tidligere. Bland hvetemel* [1/2 ss | 1 ss] og vann* [2 ss | 3 ss] i en liten skål. Rør godt rundt til det ikke er klumper i blandingen. Tilsett melblanding i stekepannen under omrøring. Kok inntil sausen tykner, 3-4 min. Rør inn kylling og sørg for at den er dekket av saus. TIPS: Tilsett en ekstra spiseskje vann* hvis sausen blir for tykk.

Servér
6

Anrett ris, kylling (sørg for å få all sausen med) og coleslaw på tallerkener. Topp med koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image