I dag skal vi ha ris, kylling og grønnsaker tilberedt med mye fantasi! Vi koker ris med vår smakfulle krydderblanding, Ginger Ninja. Vi bruner kyllingen før den stekes ferdig i ovnen. Samtidig steker vi gulrot, squash, pak choi og hvitløk. Alt dette toppes med en søt chilisaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
1 stk
Gulrot
2.5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Squash
1 stk
Pak choi
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris, Ginger Ninja [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme. Stek kylling i 1 min på hver side, til brunet. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm biter. Grovhakk pak choi. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær vårløk i tynne skiver. Skjær lime i båter.
Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og squash i 3-4 min. Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og overfør til en skål. Bland søt chilisaus, soyasaus og en stor skvett limesaft i en liten skål.
Varm opp stekepannen på middels lav varme. Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet. Skjær kylling i skiver.
Anrett ris og hvitløksstekte grønnsaker på tallerkener. Topp med kylling og øs over søt chilisaus. Pynt med vårløk og server limebåter på siden.