På dager hvor du har lyst på en deilig pastarett, er vår kremete squashpasta med sprø prosciutto den perfekte løsningen. Vi vender spaghetti i en smakfull saus med squash, matfløte og finrevet ost, og topper med et sprøtt umami-innslag av stekt prosciutto og sauterte tomater.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Spaghetti
1 stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
10 g
Kyllingkraft
20 g
Finrevet ost
50 g
Prosciutto
1 g
Chiliflak
2 dl
Spart pastavann
2 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til steking
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Riv squash grovt.
Grovhakk tomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann i en kopp, og sett den til side.
Hell av vannet og legg spaghettien tilbake i kjelen.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, varm opp olivenoljle i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø.
Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og grovhakk.
Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.
Stek tomat med chiliflak i 1-2 min, eller til myknet. Overfør til en liten skål og bland med prosciutto.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og hvitløk i 3-4 min, eller til myknet.
Tilsett matfløte, kyllingbuljong, pastavann og en klype salt og pepper.
La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.
Vend ferdigkokt spaghetti og halvparten av finrevet ost i sausen.
Anrett spaghetti i skåler og strø over resterende finrevet ost.
Topp med prosciutto- og tomatblanding.