Skip to main content
Kremet squashpasta og sprø prosciutto

Kremet squashpasta og sprø prosciutto

med chilistekt tomat, revet ost og hvitløk

På dager hvor du har lyst på en deilig pastarett, er vår kremete squashpasta med sprø prosciutto den perfekte løsningen. Vi vender spaghetti i en smakfull saus med squash, matfløte og finrevet ost, og topper med et sprøtt umami-innslag av stekt prosciutto og sauterte tomater.

Tags:
Rask
Comfort Food
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Spaghetti

1 stk

Squash

1 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

10 g

Kyllingkraft

20 g

Finrevet ost

50 g

Prosciutto

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Spart pastavann

2 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3298 kj
Fett42.9 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater72.3 g
Sukker9.2 g
Fiber4.6 g
Protein26.1 g

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Riv squash grovt.

Grovhakk tomat.

Finhakk eller press hvitløk.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp, og sett den til side.

Hell av vannet og legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at spaghettien er myk med litt tyggemotstand.

3

I mellomtiden, varm opp olivenoljle i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, eller til sprø.

Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir og grovhakk.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels høy varme.

Stek tomat med chiliflak i 1-2 min, eller til myknet. Overfør til en liten skål og bland med prosciutto.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

4

Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og hvitløk i 3-4 min, eller til myknet.

Tilsett matfløte, kyllingbuljong, pastavann og en klype salt og pepper.

La småkoke i 1-2 min, eller til sausen tykner noe.

5

Vend ferdigkokt spaghetti og halvparten av finrevet ost i sausen.

6

Anrett spaghetti i skåler og strø over resterende finrevet ost.

Topp med prosciutto- og tomatblanding.