
Hørt om orzotto før? Det er en italiensk rett som minner om risotto, bare at man her bruker orzo, en pastatype som ligner litt på ris. Vår orzotto består av squash, løk, hvitløk, ost, fløte og en herlig skvett sitrusfruktsaft. Som spennende tilbehør kan vi friste med pannestekt purre med misosaus og et dryss sprø pangratatto med frisk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Squash
1 stk
Citrus
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Basilikum
4 g
Buljong
(Inneholder: Selleri)
15 g
Misopasta
(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)
2 stk
Purre
180 g
Orzo
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
40 g
Grana padano, flak
(Inneholder: Melk, Egg)
½ ss
Olje til steking
1 ss
Olje til grønnsaker
4.5 dl
Vann til orzotto
¼ ts
Salt til orzotto
1 ss
Olje til saus
½ dl
Vann til saus
1 ss
Smør til saus

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.
Krydre med en klype salt.
Sett til side i en liten skål.

I mellomtiden, riv squash grovt.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sjalottløk i tynne halve skiver.
Varm opp olivenolje i en ny stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og sjalottløk i 5-6 min, eller til væsken er borte og grønnsakene er myke.

Tilsett orzo, hvitløk og Hvitløksflørt. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett buljong, vann og salt.
Kok opp. Senk til middels varme og dekk til med lokk.
La småkoke i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'. Rør om av og til.
TIPS: Bruk aluminiumsfolie hvis du ikke har lokk.
TIPS: Tilsett litt vann om retten ser tørr ut.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.

Fjern ytterste blad, skyll og skjær purre diagonalt i 2 cm tykke biter.
Varm opp olivenolje i stekepannen brukt til panko på middels høy varme. Stek purre i 2-3 min på hver side, eller til brunet.
I mellomtiden, bland misopasta og vann i en liten skål.
Når purre er brunet, tilsett misobladingen og smør.
Senk til middels lav varme og la putre i 8-10 min, eller til sausen har tyknet og purre har myknet. Vend purre av og til.

Halver sitrusfrukt.
Finhakk basilikum.
Bland basilikum og panko.
Bland matfløte, finrevet ost og sitrusfruktsaft sammen med orzo.
TIPS: Tilsett litt mer vann om orzoen ser tørr ut.

Anrett orzotto i dype tallerkener.
Topp med purre og resterende saus.
Strø panko- og basilikumspangratatto over purre.