Skip to main content
Kremet ratatouille og gnocchigrateng
Kremet ratatouille og gnocchigrateng

Kremet ratatouille og gnocchigrateng

med finrevet ost og ruccolasalat

Ratatouille er en ovnsbakt grønnsaksrett som kommer fra Provence i Frankrike. Vi lager vår versjon med squash, rødløk og paprika, og bruker den som base i en fyldig saus med hakkede tomater og matfløte, som vi krydrer med røkt paprikapulver og vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm. Sausen blandes med fersk gnocchi, og ovnsbakes i en ildfast form med et dryss finrevet ost. Som tilbehør blander vi en frisk salat med gulrot og ruccola.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Hakkede tomater

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

40 g

Ruccola

350 g

Gnocchi

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

1 stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til gnocchi

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til gnocchi

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3007 kj
Fett33.4 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater81.6 g
Sukker20.5 g
Fiber8.8 g
Protein20.9 g
Natrium1840.2 mg
Calcium1.1 mg
Iron0.8 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Grovhakk rødløk.

Skjær paprika og squash i 1 cm store biter.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, paprika, squash, salt og en klype pepper i 2-3 min, til grønnsaker mykner.

I mellomtiden, bland gnocchi, olivenolje, Hello Sunrise, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Lag ratatouilleblanding
3

Tilsett Middelhavsdrøm, røkt paprikapulver, hakkede tomater, matfløte, vann, sukker og salt i stekepannen. La putre i 1-2 min, til sausen tykner noe.

Ovnsbak grateng
4

Legg ratatouilleblandingen over i en ildfast form.

Topp med gnocchi i et jevnt lag.

Bak i ovnen i 8-10 min, til gnocchi er gyllen.

Dryss over finrevet ost og bak videre i 1-2 min, til osten smelter.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett grateng på tallerkener.

Server med salat.