topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet prosicuttopasta

Kremet prosicuttopasta

med stekt portobello og fersk basilikum

Prosciutto er det italienske ordet for skinke, og blir ofte brukt til tapas, men i dag har vi valgt å bruke prosciutto i en herlig pastarett. Vi steker prosciutto til den er sprø og god som topping over pasta, portobello, spinat og basilikum. Strø litt italiensk hardost over, så er det klart for mat!

Tags:
Rask
Kalorilett
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Prosciutto

150 g

Portobello

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2512 kj
Fett21.4 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater72.8 g
Sukker9.7 g
Protein27.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær portobello i tynne skiver. 

Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk basilikum.

Skyll spinat. 

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter.

Grovhakk prosciutto.  

Kok pasta
2

Kok pasta i 11-12 min, til 'al dente'.

Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek prosciutto
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 3-4 min, til sprø.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

Lag saus
4

Tilsett løk, portobello, squash og hvitløk i stekepannen og stek i 4-5 min, til mykt. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om nødvendig.

Tilsett kyllingbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og basilikum. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.

Tilsett pasta
5

Tilsett pasta, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med resterende prosciutto og italiensk hardost.