Skip to main content
Kremet prosicuttopasta

Kremet prosicuttopasta

med stekt portobello og fersk basilikum

4.4
(3k)

Prosciutto er det italienske ordet for skinke, og blir ofte brukt til tapas, men i dag har vi valgt å bruke prosciutto i en herlig pastarett. Vi steker prosciutto til den er sprø og god som topping over pasta, portobello, spinat og basilikum. Strø litt italiensk hardost over, så er det klart for mat!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

30 g

Spinat

(Kan inneholde spor av: Selleri)

50 g

Prosciutto

150 g

Portobello

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder: Melk)

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya)

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier614 kcal
Energi (kj)2569 kj
Fett22.8 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater72.9 g
Sukker10.1 g
Fiber4.8 g
Protein27.8 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær portobello i tynne skiver. 

Finhakk løk [1/2 stk, 2P].

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. 

Finhakk eller press hvitløk. Finhakk basilikum.

Grovhakk prosciutto på et eget skjærebrett. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. 

Kok pasta
2

Kok pasta i 11-12 min. 

Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Du kan tilsette en skvett olivenolje over pastaen hvis du ønsker.

Stek prosciutto
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.

Stek prosciutto i 2-3 min, til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på.

Lag saus
4

Tilsett løk, portobello, squash, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og stek i 4-5 min. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om nødvendig.

Tilsett kyllingbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og basilikum. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.

Tilsett pasta
5

Tilsett pasta, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper.

Server
6

Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener.

Topp med resterende prosciutto og italiensk hardost.