
Kremet prosicuttopasta
med stekt portobello og fersk basilikum
Prosciutto er det italienske ordet for skinke, og blir ofte brukt til tapas, men i dag har vi valgt å bruke prosciutto i en herlig pastarett. Vi steker prosciutto til den er sprø og god som topping over pasta, portobello, spinat og basilikum. Strø litt italiensk hardost over, så er det klart for mat!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Sjalottløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær portobello i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk. Finhakk basilikum.
Grovhakk prosciutto på et eget skjærebrett.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Kok pasta i 11-12 min.
Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Du kan tilsette en skvett olivenolje over pastaen hvis du ønsker.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme.
Stek prosciutto i 2-3 min, til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på.
Tilsett sjalottløk, portobello, squash, hvitløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og stek i 4-5 min. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om nødvendig.
Tilsett kyllingbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og halvparten av basilikummen. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.
Tilsett pasta, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper.
Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med resterende prosciutto og italiensk hardost.
Pynt med resterende basilikum.