Kremet prosicuttopasta med stekt portobello og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Sjalottløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pakke
Rigatoni
4 g
Kyllingbuljong
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvitløk
½ stk
Squash
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet* vann. Skjær portobello i tynne skiver. Finhakk sjalottløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm store biter. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk basilikum. Grovhakk prosciutto på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Kok pasta i 11-12 min. Hell av vannet, og la pastaen hvile i kjelen. Du kan tilsette en skvett olivenolje* over pastaen hvis du ønsker.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek prosciutto i 2-3 min, til sprø. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir på.
Tilsett sjalottløk, portobello, hvitløk og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og stek i 4-5 min. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* om nødvendig. Tilsett kyllingbuljong, matfløte [1/2 pakke, 2P] og halvparten av basilikummen. Kok i 2-3 min, til sausen tykner.
Tilsett pasta, spinat og halvparten av prosciuttoen i stekepannen og bland godt. Krydre med en stor klype pepper*.
Anrett kremet pasta med grønnsaker i dype tallerkener. Topp med resterende prosciutto og italiensk hardost. Pynt med resterende basilikum.